Zoveel wijsheid en zoveel overeenkomsten

Gisteren vond de vijfde live bijeenkomst van onderwijswijven plaats (alhoewel ik me afvraag of het niet de zesde was).

Bij binnenkomst in Arnhem was het net of er een verdieping in onze verbinding had plaatsgevonden.
Het was een uitwisseling van “echte” onderwijszaken, maar dan ook gerelateerd aan ons eigen leven.

Wat ik (bij de start) het meest opvallend vond is dat wij bijna allemaal kinderen hebben en dat vooral jongens vastlopen in ons huidige onderwijs, Er waren ook verhalen over meiden die het allemaal nou niet echt lekker doen in ons onderwijssysteem. 
De verhalen over slimme kinderen, die zelfs wij als onderwijsmoeders, niet zover kunnen krijgen om de rit op scholen uit te zitten.
Ik ben daar nu nog een beetje ontdaan van.
We kwamen er ook niet echt achter waar het nu aan ligt en hoe het anders kan.

Daardoor kwam het gesprek wel op de kracht die we samen hebben.
We hebben weblogs,  netwerken, kennis, ervaring en veel van ons hebben een bedrijf. We zijn in alle lagen en alle onderwijs stromen vertegenwoordigd. Van bestuur/management tot ondersteuning.

We hebben dus, naast echt heel lekker eten (dat ieder voor zich meeneemt) een paar los/vaste afspraken gemaakt.

 1. De meesten van ons hebben een werkgever, oudercontacten en leerlingen. Dan blijft het lastig om al bloggend het achterste van je tong te laten zien. Niet vanwege angst maar meer vanwege het achteraf en online wijzen/afwijzen.
  Blijkbaar mag je geen eigen mening hebben over bepaalde zaken zonder daar tot op het bot over afgebrand te worden.
  We hebben dus vanaf nu een nieuw extra account: Ali As.
  Ik ga (als niet al te groot voorstander en toch trekker van deze site) daar wel een aparte pagina met afspraken over plaatsen. Want het mag absoluut geen moddersmijterij worden.
 2. We gaan een blogkermis opzetten. Op onderwijswijven wordt een thema/onderwerp aangestipt en op onze eigen blogs gaan we schrijven en vervolgens hier de link plaatsen.
  De eerste serie gaat in elk geval over Mijn ideale school.
 3. We willen best reviews schrijven in ruil voor producten. Vanzelfsprekend alleen onderwijsgerelateerd, anders testen we straks allemaal een leuke auto of een kinderbedje.
  Reden om dat te doen op deze site is dat veel docenten uit eigen zak dingen aanschaffen en dat nogal in de papieren kan gaan lopen. Doorgeven van de geteste producten is dan ook een optie. Ja, leveranciers in ruil voor een review ….enkel postief.
  Dus als het product bagger is….geen review.

Laten we het maar gewoon eens gaan proberen….en we zien wel wat er van komt.
Nu geniet ik gewoon nog even na!
Want wat was het weer een topmiddag!

Fijne moederdag 🙂

5 gedachten over “Zoveel wijsheid en zoveel overeenkomsten”

 1. Mijn ideale school… ja daar heb ik een idee over… en had je me een jaar geleden gevraagd naar een succesverhaal van Mn drie kids op onderwijsgebied had ik je eentje kunnen geven, nu een jaar later, zijn dat er tweeenhalf… dus misschien is tijd ook een variabele.. en leeftijd van de kids ? En of ze in een hausse of een baisse van school komen en aan hun netwerken kunnen bouwen… zo was ik er toch een beetje bij… ik had het op de kalender genoteerd .. bij de foute dag… Ali A ipv Ali B? Fijne Moederdag !

 2. @Herman, we zouden eens een #Meetup nieuwe onderwijssoorten/vormen moeten regelen. Ik ben ook fan van dat principe. Beste uit meerdere werelden verenigen. Schrijf je mee op jouw blog met de Blogkermis: mijn ideale school?

Reacties zijn gesloten.