Vanaf nu inschrijven voor TEDxAmsterdam Education!

De online registratie voor het TEDxAmsterdamED event op 26 maart a.s. met het thema Education (r)evolution is zojuist geopend. Iedereen met een interesse in onderwijs en de toekomst van onderwijs kan zich nu aanmelden voor deze dag vol inspirerende sprekers en ideeën. Op de zojuist gelanceerde nieuwe website www.tedxamsterdamed.nl is het mogelijk om middels een motivatie een plek te bemachtigen. Wees er dus snel bij….!

Theater Amsterdam verwelkomt alle sprekers en gasten op 26 maart 2015. Bevestigde sprekers zijn Graham Brown-Martin, oprichter van Learning Without Frontiers (LWF), een globale denktank dat vernieuwers, onderwijzers en creatieven samenbrengt om de toekomst van het leren te onderzoeken. Professor neuropsychologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en directeur van Centrum voor het Brein, Jelle Jolles, vertelt over hoe zowel leraren als ouders de motor van talentontwikkeling zijn onder jongeren, omdat zij de context bepalen waarbinnen het brein van jongeren zich vormt. Deborah Carter, mede-oprichtster van NewTechKids in Amsterdam, vertelt over de ‘Technology Education Academy’, waar kinderen o.a leren om kritisch na te denken en problemen op te lossen, terwijl ze de fundamentele concepten die schuilgaan achter technologie en computer wetenschap ontdekken.

Dit jaar wordt er voor het eerst een toegangsprijs van 75 euro gehanteerd. Dit bedrag zorgt ervoor dat TEDxAmsterdamED op een duurzame manier kan groeien en een hoogwaardig event met talks, interactieve en verrassende acts, een heerlijke lunch en inspirerende ontmoetingen kan aanbieden.

Naast de drie hierboven genoemde sprekers zijn er onlangs vijf sprekers uit de speaker’s pitch bekend gemaakt. Dit zijn Sarah Woods, Joost Uitdewilligen, Lital Marom, Andre Haardt en Dylan Hyman. Zij hebben uit meer dan 80 aanmeldingen een plek weten te veroveren met hun inspirerende en vernieuwende idee. De overige sprekers zullen de komende weken bekend worden gemaakt via de website www.tedxamsterdamed.com. Zoals ieder jaar is het mogelijk om het event live te volgen via het internet of bij de verschillende side-events door het hele land. De organisatie van TEDxAmsterdamED wil iedereen de mogelijkheid bieden om de talks live te volgen.

http://www.grahambrownmartin.com
http://www.jellejolles.nl
http://newtechkids.com/