Stoppen met…..

Tijdens de eerste keukentafelbijeenkomst met @karinwinters, @bososs en @ronaldheidanus stond het stoppen met…. centraal. De puntjes mocht je zelf invullen. Ronald heeft hier al eerder een blogje over geschreven en ook Karin, het is ook al even geleden maar ik heb even ‘oefen’tijd genomen. Ik vond het moeilijk om iets concreets te noemen waar ik mee wilde stoppen. Alhoewel er eigenlijk al een tijdje iets is dat sluimert bij mij. Ik kan me storen aan, ergeren aan,frustreren over….gedrag van anderen. Een ander kan ik niet veranderen dus besloot ik te stoppen met me ergeren aan en frustreren over. Er zijn oefen momenten geweest, genoeg. Zo was er de collega die tijdens de afsluitende leerlingbespreking meldde dat hij dat varkentje wel eens zou wassen, doelend op een mentorleerling die hij na de vakantie zou overnemen. Ik voelde me niet goede bij deze opmerking want hiermee impliceerde hij dat de huidige mentoren dat dus niet gedaan hadden. Lekker is dat, maar niet heus. Voor mij een reden om dit uit te spreken. Vanuit de ik-boodschap heb ik aan gegeven dat de opmerking die de collega maakte bij mij verkeerd is gevallen. Reactie: het was maar een grapje! Ben ik nu te gevoelig? Dan maar gevoelig maar ik vond dat ik het recht had om mijn gevoel te delen met deze collega’Wat die collega er vervolgens mee gaat doen is mij nog onduidelijk ik wacht het maar af….
oefening twee ging over een collega die vond dat collega’s met een vast lokaal gepleast werden, en dat dat helemaal niet nodig was. Ik heb deze opmerking even een dagje laten rusten en toen heb ik maar gevraagd waar deze opmerking vandaan kwam, of de collega dat echt zo voelt, dat collega’s gepleast worden. Ik voel dat namelijk niet zo, maar ja, ik heb ook mijn eigen lokaal dus misschien is dat het wel. Deze laatste oefening heeft mij informatie gegeven waardoor ik de opmerking van mijn collega kon plaatsen zodat de frustratie bij mij weg was. Beide oefeningen hebben er voor gezorgd dat ik me niet ergerde, me niet frustreerde, dit is dus het gewenste resultaat, ik denk dat ik nog oefening nodig zal hebben maar ik denk dat het mij gaat lukken.

5 gedachten over “Stoppen met…..”

  1. Mooi! Goed bezig Rhea! En natuurlijk gaat het je lukken!! Lekker na de vakantie!

  2. Yesss, wat goed en nog mooier dat je erover schrijft! Volgens mij heeft die tuinchatsessie voor ons 4-en meer opgeleverd dat 100 uur coaching bij dure club

  3. en van dat geld kunnen we dan weer een lekker wijntje kopen voor de volgende bijeenkomst! šŸ˜‰ wanneer is die eigenlijk?

  4. Goed van jou Rhea om in elk geval te delen wat iets met jou doet. Jij bent het kwijt. Heel herkenbaar. Probeer ik ook te doen en ik lees vervolgens de tweets van mensen die ik volg en dat geeft dan weer een goed gevoel, want ik volg vooral mensen van wiens verhalen ik blij word, omdat ze iets positiefs te melden hebben of gewoon iets uit het leven gegrepen wat leuk is. Dit is mijn tweede reactie op jouw vraag over een succesverhaal van #twitter.

  5. Dank je wel Ankie, fijn om mensen te volgen die iets positiefs brengen! Ben nu de lijst van mensen die ik volg kritisch aan het bekijken, dat geeft weer meer ruimte voor positieve inbreng! We blijven delen natuurlijk!

Reacties zijn gesloten.