Recensie Muziektheater van Slag: MOE

Over Muziektheater van Slag
Ons onderwijswijf Roeline Jochemsen (verantwoordelijk voor de techniek), was degene die ervoor zorgde dat we op op naam gereserveerde plaatsen zaten in een uitverkocht Cultura in Ede.

reservering
Het gezelschap bestaat uit: de eigentijdse moeders Marion van Maren en Nancy Joseph. De teksten, liedjes en muziek komen uit handen van Herman Kattemölle (naast theatermaker ook basisschool directeur)

De Voorstelling
In een voorstelling van een uur, wisselen muziek en korte sketches elkaar af.  De moeders Marion en Nancy nemen ons met hun goede zangstemmen maar ook cabareteske vaardigheden mee in de dagelijkse gang van zaken in en rond school.

Voor het grootste deel houden zij als moeders bij het hek, de echte ouders in en om school een spiegel voor. Roddels, meningen, vooroordelen en oordelen wisselen elkaar zowel in tekst als in zang af.
Herkenbaar voor iedereen die iets met school te maken heeft!!
Ook juffen en meesters op basisscholen komen uitgebreid aan de orde. Een afwisseling tussen serieuze teksten en zeer grappige woordverhaspelingen (in even zoveel dialecten), legt ook een aantal alledaagse schoolzaken bloot.

Een lied gezongen door Herman, over meesters die het tegenwoordig niet makkelijk hebben als het gaat over het bieden van een helpende hand en een aai over de bol, maakte op mij een grote indruk.

Het gezelschap is professioneel en de inhoud (onderwijs)actueel.
Wanneer je een ouderavond eens goed vol wilt hebben moet je Muziektheater Van Slag boeken.

Roeline, dank je wel dat we erbij mochten zijn!! En ToiToiToi voor de volgende voorstellingen.

Meer informatie vind je op muziektheatervanslag.nl

Eén gedachte over “Recensie Muziektheater van Slag: MOE”

Reacties zijn gesloten.