Overschilderen of strippen…?

We kennen allemaal dat gevoel, je kijkt rond in en om je huis en ziet dat er echt geschilderd moet worden. Links en rechts is er een stukje verf afgestoten, door de zon is de kleur verschoten, de kinderen hebben mooie zwarte handdrukken gemaakt op de muren en buiten begint te verf de bladderen. Ja, het is echt weer tijd voor onderhoud.

Deze constatering betekent dat er keuzes gemaakt moeten worden. Gaan we dit zelf doen en wanneer? Laten we de kleuren zoals ze zijn? Schilderen we het over of moeten we het eerst eens rigoureus kaal maken? Laten we de indeling zoals deze is of regelen we ook direct een interne verhuizing?

Dit soort vragen spelen thuis, maar ook op het werk. Soms is het tijd voor onderhoud aan een organisatie. Dat kan door het even op te schuren en vervolgens in dezelfde samenstelling verder te gaan. Soms is het echter ook goed om de zaak eerst helemaal te strippen en opnieuw weer op te bouwen. Soms heb je daarbij iemand van buiten nodig die je weer opnieuw laat kijken naar je school. Een nieuwe samenstelling van het team, wisselen van klassen, herinrichting van het gebouw of werken met nieuwe methoden (of juist zonder methode). De zomer is vaak de periode voor dit soort veranderingen. Ik wens de scholen een frisse, nieuw geverfde start. Ik hoop dat jullie na de vakantie met frisse ogen kijken naar de school en je afvragen: wat kan er hier beter?

Hier thuis is de buiten boel in de verf gezet en hebben de kinderen weer een opgefriste kamer. Mijn oudste zoon is helemaal klaar voor de middelbare school. Wij hebben weer zin in het volgende jaar!

Ik daag voor #blimageNL @johnschobben @carmbarten en @ResivdCoer uit

Blimage 1
Blimage 1
Blimage 2
Blimage 2
Blimage 3
Blimage 3