Onderwijswijven zijn ook keukenprinsessen!

Ooit sprak ik met Pauline af, gaan we doen: een sushi workshop voor 6 mensen…het werd een iets grotere activiteit.
Vanmiddag, vanaf een uur of 3 stroomde het huis en de tafel bij Pauline vol.
Ik ben even de tel kwijt, maar volgens mij waren we met 16 onderwijswijven in een, neem maar iets te eten mee, sessie.
Wat een topmiddag en wat een netwerk hebben we met elkaar!
Uit alle hoeken van het land, sneeuw of geen sneeuw…en maar praten en eten.
Ook de voorbereiding was volledig digitaal, een google doc. om te melden dat je kwam en een veldje wat je dan dacht mee te nemen.
Gelukkig werd er de hele middag ook echte Japanse Sushi geproduceerd, door de enige man in het gezelschap.
Zoals de foto al laat zien, waren de keukenprinsessen helemaal los gegaan en was er echt van alles te eten. Een cateraar zou het echt niet beter gedaan hebben.
eten
Wat mij opviel:

  • De reis werd in gemeenschappelijkheid gepland en zo stapten er ook mensen bij elkaar in de carpool auto’s die elkaar nog nooit in levende lijven gezien hadden. De beschrijvingen, rode jas, rode auto, blauwe auto vlogen over Twitter. Uit bijna het hele land werd er gereisd, trouwens.
  • Wat zijn we mediawijs!! Echt…in een setting als deze praat je heel open over alles wat je in je dagelijkse leven bezighoudt. Die zaken zie je bij geen van ons op Twitter terug…de ups, downs, ziek, zeer…hoeveel kinderen en hoe oud

Het gemeenschappelijke van vanmiddag, Onderwijs!!
Van zelfstandig ondernemers tot loonslaven, van bestuursleden tot onderwijsassistenten. Rangen en standen, nope…lekker belangrijk,  nope.
Misschien (sorry heren) is dat wel de kracht geweest van deze middag…vrouwen onder elkaar…en maar rebbelen. Wat mij betreft nog tekort, want weer heb ik niet met alle aanwezigen eens lekker kunnen bijpraten!
Paulien, dank voor de gastvrijheid en op naar de eerste Tietmeet!!

11 gedachten over “Onderwijswijven zijn ook keukenprinsessen!”

  1. Een mooie beschrijving van een super gezellige middag.. Mooie gesprekken met dito mensen.. Zeker voor herhaling vatbaar.

  2. Mooi verwoord Karin. Ik ben heerlijk ‘mediawijs’ in de auto gestapt bij twee dames die ik alleen via internet kende. Was geweldig om bij te praten met oude bekenden, nieuwe tweeps te ontmoeten en inderdaad te praten over van alles en nog wat. Dank voor de organisatie en een volgende keer ben ik er graag weer bij.

  3. Ik heb net als jij genoten! En als er een volgende keer in Zeeland komt dan regelen we vast wel weer wat met carpoolen en treinstations. Tot gauw in twitterland en irl natuurlijk!

  4. Het was een bijzondere middag. Kletsen, ontmoeten, koken, samen proeven en ondertussen gesprekken die alleen maar kunnen omdat ze kwamen zoals ze kwamen.

    Wat een kracht komt dan samen. 🙂

  5. Wat een goed verhaal en wat jammer dat ik er niet bij kon zijn! Had graag irl kennis gemaakt en ervaringen gedeeld en natuurlijk een lekker hapje meegebracht! Zorg ik de volgende keer voor ok!

Reacties zijn gesloten.