Learn the Code

ScreenShot235Misschien omdat ik de laatste tijd veel bezig ben met kinderen en ze leren programmeren viel mijn oog op dit youtube filmpje. Hierin wordt haarfijn uitgelegd waarom je met kinderen al vroeg aan de slag moet gaan om ze te leren programmeren. Omdat programmeren je aanzet tot denken en iets oplossen.  Een greep uit de websites waarmee je aan de slag kunt gaan zijn: Learn to code, Code, Girls who code en CoderDojo. Maar vergeet niet dat ze ook met Kodu, GameMaker, Mindstorm, Scratch en zelfs met de Bee-Bot al heel wat beginselen leren van het programmeren leren. Ik hoop dat wij als onderwijswijven ook kunnen bijdragen om  de kinderen code te leren en zo dus ook aanzetten tot nadenken en oplossing gericht denken.

Gisteren heb ik in mijn klas mijn leerlingen laten invullen in een answergarden wat wil je leren? Dat zegt genoeg.

Eén gedachte over “Learn the Code”

Reacties zijn gesloten.