Kwaliteit schoolleiders zichtbaar gemaakt

Vandaag verscheen de rapportage van de onderwijsinspectie, waarin aangegeven wordt dat goede schoolleiders zorgen voor betere lessen. “Uit onderzoek van de Onderwijsinspectie ‘De kwaliteit van schoolleiders’ blijkt: hoe beter de schoolleiders, des te beter die lessen zijn.
Vanaf morgen zal door middel van logo’s zichtbaar gemaakt worden wat de kwaliteit van de schoolleider op de school is.

Door het schoolleiders kwaliteits logo zichtbaar maken op scholen kunnen ouders en kinderen zien wat de kwaliteit van de schoolleiders is.
Naast publicatie van de CITO uitslagen per school en de verplichte registratie van schoolleiders in het schoolleiders register zal dit ervoor gaan zorgen dat de kwaliteit van de schoolleiders zichtbaar is en daar waar nodig verbeterd wordt.

De onderwijsinspectie heeft een ontwerpbureau in de arm genomen om een bij de huidige tijd passend logo te ontwerpen. Dit is vooral om verwarring te voorkomen en ook om dicht bij de leefwereld van zowel leerlingen als hun ouders te staan.
De logo’s zijn inmiddels verstuurd naar scholen om ook op de websites te plaatsen.
Vanaf morgen volgen per post de schildjes om bij de voordeur of op een andere voor ouders zichtbare plaats te bevestigen.

Van een bestuurslid van een scholengroep ontving ik de logo’s die verspreid gaan worden.

duimen
Wat mij betreft een erg goede ontwikkeling, want ook schoolleiders mogen wel eens tegen het licht gehouden worden, zodat ouders bewuste kwalitatieve keuzes kunnen maken.

9 gedachten over “Kwaliteit schoolleiders zichtbaar gemaakt”

  1. Weer een keurmerk erbij……. moeten ze dit nu op hun rever gaan dragen? Doet me denken aan een hele tijd geleden……..

  2. O MY GOD….. en word je dan ook vervolgd als je niet aan deze keurmerken voldoet? BIG BROTHER IS REALLY WATCHING! lieve schoolleiders, niet accepteren! Allemaal controlespel. ‘hoe kan ik ooit weten wie ik ben als een ander me dat voortdurend verteld’. Geef jezelf gewoon een pluim als je’m verdient…jasses…

  3. Ik wil persoonlijk graag het rode schildje. Een dan een groot exemplaar voor op alle schooldeuren en een leuke in button vorm voor op mijn trui. (Ben geen jasjes schoolleider).
    Als je als schoolleider in ons huidige onderwijslandje een groen schildje krijgt, dan ben je pas echt slecht!
    😉
    🙁

Reacties zijn gesloten.