Hoe ziet jouw schoolgebouw en jouw klas eruit? #checkjeschoolgebouw

De Algemene Rekenkamer doet onderzoek naar de kwaliteit van schoolgebouwen in Nederland en roept daarbij de hulp in van alle leerlingen, leraren en ouders van basisscholen en middelbare scholen. Vanaf NU kun je je mening geven op www.checkjeschoolgebouw.nl.
Op deze website kun je ook foto’s van je school of klaslokalen delen.

Heeft het schoolgebouw genoeg geschikte plekken voor leerlingen om zelfstandig of in groepjes te werken? Is het geschikt voor het werken met digibord en computer? Is er voldoende frisse lucht? En hoe staat het met het onderhoud?

De Algemene Rekenkamer wil met het onderzoek laten zien hoe gemeenten en schoolbesturen voor hun scholen zorgen. En ze wil graag weten hoe leerlingen, leraren en ouders hun schoolgebouw beoordelen: wat is de stand in het land?

bezemkastAanvulling
Als je nu echt geen zin hebt om een iPad mini te winnen, kun je ook alleen je foto met hashtag #onderwijskijken plaatsen maar ja….een iPad mini is nooit weg toch?

Juist omdat Wietske van de Algemene Rekenkamer de moeite heeft genomen om Edubloggers te bellen, vind ik dat we daarom best wat Buzz kunnen genereren. Ik zie het namelijk ook als een erkenning van de kracht van Edubloggers.