#EdcampNL, en nu door!

edcampVoorafgaand aan #edcampnl had ik al laten weten wat ik zou gaan doen, namelijk een stukje Brabantse gezelligheid brengen bij de mensen en een koekje bij de koffie! Dat was een goede zet. Die koekjes waren niet nodig want er was heerlijk taart, aangeboden door het Mondriaan college (de school van genomineerde leraar van het jaar Ankie Cuijpers, zeer betrokken docent!), koffie was er ook, en thee! Uit bekertjes waar je je vingers niet aan kon branden! Duidelijk herkenbaar aangeboden door The Crowd, en terecht want als er één organisatie een #edcampNL een warm hart toe draagt is het wel The Crowd. Activiteiten van The Crowd zijn namelijk kleine edcampjes waar collega’s kennis en kunde met elkaar delen.

Dat is wat ik ervaren heb gisteren, kennis en kunde delen! Daar zijn we goed in en dat moeten we ook vooral blijven doen. Dat is dan ook voor mij het belangrijkste wat ik mee neem na deze super inspirerende dag: Delen, want van delen wordt je rijker!
Ik heb gisteren niet geleerd hoe pixellation werkt, hoe je kunt budget flippen, hoe je google forms effecient inzet, hoe je toets vragen toetst of hoe je apps didactisch inzet in je lessen, nee, ik heb geleerd dat er super veel kennis is bij mensen en dat willen deze mensen inzetten om het onderwijs te verbeteren! In je eentje is dat misschien best moeilijk maar als we allemaal de energie en de inspiratie van gisteren mee terug nemen naar onze werkplek en het daar verder verspreiden én als we blijven delen dan moet het toch goed komen! Samen zijn we slimmer en van delen worden we allemaal rijker!
Organisatie, bedankt!