De eerste lesweek zit er weer op!

Na een eeuwig durende vakantie was het vorige week bij ons op de zuidelijke VO-scholen weer zo ver: we gaan beginnen!

Brugklassers hebben nog een week kunnen genieten dat vriendjes en vriendinnetjes uit lagere klassen van de basisschool al weer moesten maar nu mochten zij toch ook eindelijk! Compleet met nieuwe spullen kwamen de kinderen maandag toch wel wat zenuwachtig op school. En ik niet minder! Hoe is het ook al weer om voor een klas te staan? Hoe zet ik mezelf als docent ook alweer neer? Hoe begin ik ook al weer een les? Wat kunnen de leerlingen allemaal aan? Allemaal dingen waar ik de afgelopen maanden niet over heb nagedacht, aan het einde van het schooljaar gaat het zo vanzelfsprekend, heb ik meer zicht op wat ik met welke klas kan bereiken in een korte tijd en weet ik hoe leerlingen op mij reageren. Nu is dat nog allemaal nieuw.

Natuurlijk kan ik me voorbereiden, lesstof goed bekijken, nieuwe opdrachten maken, leuke tools uitproberen en mijn toetsvragen database opschonen. In de laatste vakantieweek ben ik ook al op school geweest om te rommelen in mijn klas en alles weer een plaatsje te geven. Maar, die interactie met de klas, dat is toch weer altijd afwachten! Mijn eerste indruk van een klas maar ook, mijn eerste indruk op een klas. Deze week is het fijn gegaan met de klassen, ik ben van gewoon gaan beginnen en alle afspraken bespreken we wel als ze aan de orde komen. De kinderen vinden dat wel prettig merk ik, en ik ook!

We zijn weer begonnen en ik heb er zin in!

ik heb het nu even niet over:
– lln die nog niet in de computer konden
-beamers die uitvallen
-uitgeverijen die moeilijk doen
-collega’s die al klagen over klassen