De avond4daagse, of worstelingen van ouders

Lolly

Ik liep vandaag eens buiten, heerlijk te genieten van het lenteweer. Kilometers maken voor langere wandeltochten. Ik liep namelijk mee met de avond4daagse in het dorp waar ik opgroeide. In het dorp waar ik jaren geleden als kleuter vol trots mijn eerste medaille kon laten zien toen ik mijn eerste 4 x 5 km had gelopen.

Toen
Vandaag liep ik tussen mijn klasgenoten van toen: zij als ouder, ik als meeloper. We keken terug op de wandelingen in onze jeugd, op de saamhorigheid die we als buurt, als school en als clubje hadden. En op die ene dropsleutel die we halverwege kregen. Wat was het een heerlijk tijd.

En nu
Nu keek ik om me heen en zag nog steeds vrolijke kinderen de route dubbel lopen: omdat ze maar op en neer bleven sjouwen tussen vriendjes van school en vriendjes van de voetbal. Ook zag ik de zakken snoep die door ouders waren meegenomen om uit te delen. Hun kroost nauwlettend in de gaten houdend of ze wel eerlijk deelden, en of ze niet gingen bedelen. Het was snoep all over! Vriendschappen die spontaan ontstonden met de kinderen die veel snoep hadden en ruzies die snel beslecht werden met: “Wil je anders toch een lolly?”

Mentos
Ik voelde verbazing bij al dit gedoe. Gelukkig gaf mijn loopmaatje aan dat ze een klein rolletje Mentos mee had voor haar zoon en zijn vriendje. Ze moest moeite doen om het aan hem kwijt te kunnen: lolly’s, stroopwafels en kauwgum zijn véééél interessanter! In zijn broodtrommel zitten dagelijks 2 boterhammen en af en toe een klein peperkoekreepje. Daar is hij dan erg blij mee! Helaas is dat bij zijn klasgenoten wel anders: mini-marsjes, croissantjes of een worstenbroodje horen er gewoon bij.

Worstelen met noodles
Ook ik zie dagelijks op school de meest vreemde dingen uit de trommels komen. Wat dacht je van noodles: die droge deegwaar waar kokend water bij moet. Maar dan gewoon uit het zakje, verkruimeld en wel! Ik moet er niet aan denken.
Is het voor ouders werkelijk een worsteling om te zorgen voor een goede en gezonde leefstijl voor hun kinderen? Of is het iets anders?

2 gedachten over “De avond4daagse, of worstelingen van ouders”

  1. prachtig verwoord Rhea!!! Het valt soms echt niet mee om bij je eigen standpunt te blijven, omdat de omgeving soms zo anders is. Daarom ben ik ook trots als het wel lukt!!
    (Dag 2 is Bob vol trots rond gegaan met een grote zak
    wortels !)

  2. Dank je wel!! Altijd leuk om op deze manier posieitve feedback te ontvangen! Als je nog een kritische noot hebt dan hoor ik het ook graag, ik ben nog een beginner en aan het zoeken wat de juiste weg is op het gebied van prezi en aardrijkskunde, alle feedback is welkom!

Reacties zijn gesloten.