Bloggen….

roeline… Roeline Jochemsen

 

 

 

(versie 2)

Karin probeert mij al een jaar aan het bloggen te krijgen, heb volgens haar genoeg te vertellen. Nou deel ik die mening niet helemaal. Om de druk wat op te voeren begint ze gewoon een “Onderwijswijven”blog en….   als ik even niet op let zit ik ineens gewoon te bloggen.

Dit  is dan ook mijn 1e bijdrage aan het “Onderwijswijven”blog en eigenlijk aan wat voor een blog dan ook..

Op Twitter heb ik veel positieve mensen ontmoet die zich vaak geheel belangeloos inzetten om de nieuwe media onlosmakelijk te verbinden met onderwijs. Zodat het een vanzelfsprekend onderdeel wordt van het onderwijsproces. Geweldig vind ik dat.. en ik word er blij van. Heb er mijn plezier in mijn werk weer helemaal door teruggekregen en een aantal echte Twittervrienden opgedaan. Twitter kan bij mij niet meer stuk.

Maar nu wordt het ook eens tijd om zelf een stap voorwaarts te zetten.. Pff en spannend dat ik dat vind.. maar ook zo verschrikkelijk leuk..

Club van Critical Skills Challenges en ICT/Media..

Het werd deze week aangekondigd op Twitter..  een echt herenclubje. Ik maakte daar een opmerking over … en kreeg direct de reactie om mij dan maar aan te sluiten. Nu draag ik Critical Skills een warm hart toe en ik denk dat we met de heren uit het clubje mooi onderwijs kunnen gaan maken. Maar daar lag dan ook de vraag of ik mij aan wilde sluiten en ik heb gewoon ja gezegd.

Een mooie uitdaging voor dit jaar ik heb er heel veel zin.. ben heel benieuwd wat het allemaal inhoudt maar als je nooit instapt kom je ook nergens.. we gaan #samenopreis.

10 gedachten over “Bloggen….”

 1. Top Roeline! Gefeliciteerd met je eerste blogpost. Mooi initiatief dat Onderwijswijven 😉

 2. Hoi Roeline!
  Geweldig leuk om je eerste schrijfsel hier te zien. Begint het bij mij ook zowaar weer te kriebelen… Misschien schrijf ik ook wel eens wat voor hier, mijn eigen blog heb ik vaarwel gezegd vorig jaar, omdat ik daar teveel verplichting in voelde. Maar af en toe borrelt er wel eens iets boven (misschien heb jij dat ook wel eens?) en dan kan dit een leuke plek zijn om het te delen.

 3. Weet niet of ik hier als heer mag antwoorden op het bloggen van onderwijswijven…maar ik doe dat toch maar. Goed begin van het nieuwe jaar Roeline. Én bloggen én lid van ons mannengroepje. #samenopreis

 4. Iedereen bedankt voor haar/zijn reactie.. geweldig.. stimuleert enorm. Er moest wel een 2e versie aan te pas komen.. maar ach.. al doende leert men. Het begin is er.. en er volgt vast meer..

 5. Beste Roeline,

  Wat leuk om te lezen! En mooi hoe je beschrijft dat een nieuw medium zoals Twitter de motivatie in het onderwijs groter kan maken of kan vernieuwen! Ik denk inderdaad dat al die gemotiveerde onderwijsmensen op Twitter elkaar en anderen lekker aansteken om gemotiveerd met de kinderen/jongeren bezig te zijn!

  Ga zo door zou ik zeggen!

Reacties zijn gesloten.