Programmeren met jonge kinderen

wedo-programVorige week kreeg ik een leuke vraag binnen. Of ik een aantal lessen kan verzinnen (en geven) aan jonge kinderen (groep 3/4) waarin ik hen de basisbeginselen kan uitleggen over het programmeren. Mijn hoofd gaan dan direct tollen. Wat leuk wat leuk. En ik kijk in mijn omgeving naar vrienden met zulke jonge kinderen. Wat zouden zij leuk vinden. En wat kunnen ze. Ik heb de opdrachtgever beloofd dat ik zes les ideeën voor hen zou opschrijven en dat we daaruit een keuze gaan maken. Ik zou het fijn vinden om wat terug koppeling van jullie te krijgen. Want ik heb nu meer dan genoeg ideeën. Maar welke zouden gaan werken voor deze doelgroep.

 • Met de wedo robot van lego aan de slag
 • Games maken met de gamestudio van het klokhuis
 • Met de de app foldify drie D figuren te maken
 • Animaties maken met pivotanimaties
 • Met Zoo-burst 3D boekje maken
 • Webpagina maken met weebly.com
 • Met scratch een eenvoudige game maken
 • Ik kwam ook baltie tegen (geen ervaring mee)
 • Of iets bouwen in mindcraft (denk ik te moeilijk)
 • Iets tekenen met sketchup (ook te lastig denk ik)
 • Misschien iets met augemented reality (weten jullie een site?)
 • Iets met qr-code maken en lezen

3 gedachten over “Programmeren met jonge kinderen”

 1. Heb begrepen dat je er een mooi programma van hebt gemaakt. Ben benieuwd naar de uitvoering en de resultaten. Uitdagend project..
  Heb de links ook bekeken .. leuk .. zo’n speurtocht, kom je nog eens op ideeën.

Reacties zijn gesloten.